vrijdag 20 november 2015

JOS ZANDVLIET - Dapperjanus

Op het schoolpleintje in de Van Swindendwarsstraat kwam ik dit kleurrijke mozaïekbeeld tegen. De maker ervan was mij niet bekend, maar heeft in een reactie zich bekend gemaakt (zie reactie hieronder). Gezien het platgetrapte gras, wordt het beeld regelmatig beklommen door de schooljeugd.

1 opmerking:

Unknown zei

hi Anonymus, dank dat je deze hierop plaatste!!! Het beeld is gemaakt ism kinderen van "de Dapper" : zij hielpen met ontwerp., idee en realisatie.
"DAPPERJANUS": kind op de schouders kijkt blij naar de wereld. Op de achterzijde heeft het kind ogen op de rug en er is een geestige stier-mens te zien. De gouden bol rijmt met het haantje van de Muiderkerk.
Wij, stichting ACCU, hadden de leiding in dit project en stonden weken met de hele buurt te werken op een plein wat voorheen grijs beton was. Samen met Stadsdeel Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst en de buurt is dit gerealiseerd. Op het zelfde plein speelden wij met de hele buurt "Kroning van de Koning" (you tube) ook een ACCU project om de buurt te enthousiasmeren. We gaan deze beeldende kunst en theaterprocessen in meerdere buurten toepassen. Dus gemaakt door Dapperbuurt en Jos Zandvliet. hartelijk groet Jos